Leervermogen Leeuwarden

Een ezel stoot zich in het gemeen geen twee keer aan dezelfde steen. Ambtenaren van de gemeente Leeuwarden doen dat moeiteloos. Dankzij de schriftelijke vragen van de Leeuwarder CDA-fractie weet inmiddels menigeen dat er een groot muziekfestival in recreatiegebied de Groene Ster is. Er zijn nog kaarten beschikbaar heb ik begrepen. Op de website van de gemeente Leeuwarden kunnen we lezen dat het recreatiegebied i.v.m. dat evenement is afgesloten. Knap verwarrend want slechts een deel is niet toegankelijk.
Welk deel wel vrij toegankelijk is en welk deel niet kunnen we zien op de website http://www.groenesterleeuwarden.nl , een initiatief van een inwoner van de woonwijk Camminghaburen. AquaZoo en de camping zijn gewoon bereikbaar, doorgaande fietspaden zijn geblokkeerd. Voor andere activiteiten worden alternatieven geschetst, waar mensen met mooi weer toch kunnen zonnen en zwemmen en de hond kunnen uitlaten. Het soort informatie dat je van een gastvrije gemeente zou mogen verwachten.
Wie het kaartje heeft bekeken en ter plekke bekend is kan zelf zien waar je kunt wandelen en fietsen. Helaas zijn er in het gebied zelf geen aanwijzingen aangebracht. De dag voorafgaand aan het festival heb ik ze nergens aangetroffen, bordjes met daarop de tekst: doorgaand fietspad geblokkeerd i.v.m. festival. Ik had even een route gekozen met de minste omrijmeters. Overigens precies hetzelfde probleem als ruim een maand geleden met het festival Welcome to the Village. Kennelijk geen ambtenaar die op het idee komt eens te gaan kijken of dit aspect nu wel goed geregeld is. We zijn nu in afwachting van slagvaardig optredende medewerkers van de afdeling beheer openbare ruimte die nu in recordtijd adequate bordjes gaan plaatsen.
We konden recentelijk op verschillende plaatsen lezen dat twee Chinook transporthelikopters vanaf vliegbasis Leeuwarden oefenvluchten uitvoerden op Vlieland voorafgaand aan uitzending naar Mali. Nu lijkt Mali in verste verte niet op dat Waddeneiland, maar dat doet ook niet terzake. Het gaat om het doornemen van procedures in een bekende omgeving zodat de bemanning zich in onbekend gebied kan concentreren op het onverwachte. Geen twee festivals in de Groene Ster zijn hetzelfde, de overeenkomsten zijn groter dan de verschillen. De procedures had je allang in de vingers kunnen hebben zodat de aandacht had kunnen uitgaan naar de verschillen en onverwachte gebeurtenissen. Over het leervermogen van Leeuwarden hoeven we ons geen illusies te koesteren, die schommelt om en nabij nul.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s